Brut Nature - zero dosage Povečaj

Brut Nature - zero dosage, Champagne Drappier

Cvetica ponuja vonjave rdečega sadja in breskev. Vonj je intenziven in svež. Okus je saden, z notami črnega ribeza, magnolij in ingverjevega kruha. Zelo izrazit vonj, čist in zelo suh zaključek.

More details

32,90 € / 29,61 € ob nakupu 12

z DDV

Izvor grozdja Grozdje prihaja iz 12 različnih crujev, pretežno iz leg Urville, Montagne de Reimsa in Epernaya. 30 % vin je iz starejših letnikov.
Sorte: 100 % modri pinot. Grozdje prihaja s starejših trt z južno izpostavljenostjo. Vino je kombinacija vina tekoče letine in vina treh prejšnjih letin.
Metoda vinifikacije Uporabljen je le sok prvega prešanja, osnovni mošt pridobijo le s pomočjo težnosti – brez prečrpavanja. Ta tehnika omogoča, da vinu dodajajo zelo malo žvepla (trikrat manj kot navadno). Ta zelo naravna metoda vinu omogoča bakreno barvno obrobo, ki j bila značilna za vina v prejšnjih stoletjih.
Skupna kislost je 5g/l H2SO4. Dosage: sladkor ni dodan.
Skupni ostanek sladkorja je nižji kot 3g/l.
Vino je pred prodajo v steklenici počivalo 3 leta. Degustacijski zapiski Svetleča barva z bakrenimi odtenki. Cvetica ponuja vonjave rdečega sadja in breskev. Vonj je intenziven in svež. Okus je saden, z notami črnega ribeza, magnolij in ingverjevega kruha. Zelo izrazit vonj, čist in zelo suh zaključek. Poroka s hrano Vino je idealno kot aperitiv, ki stimulira apetit in obenem pusti usta sveža. Izredno se poda k ostrigam in morski hrani in lahko spremlja tudi nemastne deserte. Priznanja in nagrade -tako buteljka kot tudi magnum Drappierjevega Brut Natur šampanjca sta našla svoje mesto na vinski karti najboljše restavracije na svetu leta 2007 (El Bulli) 

ZnamkaChampagne Drappier
BarvaBelo
SortaModri Pinot
Stil vinaPeneče
RegijaChampagne - Šampanija
Cenanad 30 €
DržavaFrancija
Sladkorna stopnjaSuho
Stopnja alkohola12.70 %
Temperatura serviranja6 - 8°C
Vsebina0,75 l
Kombinacija s hranoMorske rižote, Ribe, Testenine, Aperitiv

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki