Modri Pinot 2007 Povečaj

Modri Pinot 2012, Šumenjak

Je srednje intenzivne rubinaste barve z granatnimi odtenki. Sveľa sortno značilna cvetica nas spominja na jagodičevje, zrele češnje, toast, začimbe. Na okusu je vino elegantno, kompleksno, kisline in tanini so skladni. V odhodu zaznamo črno čokolado.

More details

8,40 € / 7,56 € ob nakupu 12

z DDV

Prezrelo grozdje smo macerirali 12 dni v kadeh . Vino je nato zorelo 12 mesecev v rabljenih sodčkih in nato še eno leto v velikem sodu. Je srednje intenzivne rubinaste barve z granatnimi odtenki. Sveľa sortno značilna cvetica nas spominja na jagodičevje, zrele češnje, toast, začimbe. Na okusu je vino elegantno, kompleksno, kisline in tanini so skladni. V odhodu zaznamo črno čokolado.

ZnamkaŠumenjak
BarvaRdeče
SortaModri Pinot
Stil vinaBogato rdeče
RegijaPodravje
Cenapod 10 €
Letnik2012
DržavaSlovenija
Sladkorna stopnjaSuho
Okolišštajerska Slovenija
Stopnja alkohola12,30 %
Temperatura serviranja16 - 18°C
Vsebina0,75 l
Kombinacija s hranoRačja prsa, Jagenjček, Rdeče meso, Svež ali zrel sir

Kmetija Šumenjak je družinsko posestvo, ki se nahaja v vasici Jakobski dol 17 km iz Maribora. Obdelujemo 14 ha površin, poleg vinogradništva, ki je naša glavna dejavnost, pa se ukvarjamo še z čebelarstvom, žganjekuho in rejo krav dojilj. Z vinarstvom se intenzivneje ukvarjamo zadnja leta, ko smo veliko delali na kvaliteti vin in prepoznavnosti naše blagovne znamke. Vinograde in ostale površine obdelujemo po smernicah ekološkega kmetijstva, kar nam omogoča kmetovanje na dolgi rok brez škodljivih vplivov na naravo in potrošnika. Celotno kmetijo pa smo leta 2007 tudi uradno preusmerili in smo nosilec blagovne znamke za ekološke pridelke Biodar in znaka ekološki (MKGP).

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki