Steyer Mark Cuvee belo 2007 Povečaj

Steyer Mark Cuvee belo 2010, Steyer

Cvetica vina nas takoj spominja na dišeči traminec, vendar ga lepo dopolnjujeta chardonnay s sveľo sadnostjo, sivi pinot pa vino zaokroľi s svojo elegantnostjo in polnostjo.

More details

13,90 € / 12,51 € ob nakupu 12

z DDV

Vina linije Steyer Mark zorijo vedno v hrastovih sodih. Ta cuvee je sestavljen iz treh sort. Glavno noto mu daje naša hišna sorta dišeči traminec, katere je 50%, ostali četrtini pa pripadata sortama chardonnay in sivi pinot. Polovica vina je zorela 12 mesecev v novih hrastovih sodih, polovica pa v rabljenih hrastovih sodih. Cvetica vina nas takoj spominja na dišeči traminec, vendar ga lepo dopolnjujeta chardonnay s sveľo sadnostjo, sivi pinot pa vino zaokroľi s svojo elegantnostjo in polnostjo. Vino je bogato s sestavljenimi aromami, po poľirku nam še dolgo ostaja prijeten pookus.

ZnamkaSteyer
BarvaBelo
SortaZvrst
Stil vinaBogato belo
RegijaPodravje
Cena10 - 20 €
Letnik2010
DržavaSlovenija
Sladkorna stopnjaSuho
Okolišštajerska Slovenija
Stopnja alkohola13,00 %
Temperatura serviranja12 - 14°C
Vsebina0,75 l
Uporabljene sorteChardonnay, Sivi Pinot, Traminec
Kombinacija s hranoPerutnina

Vinogradi leže na južno do jugovzhodnih pobočjih Plitvičkega, Aženskega vrha in Polic. Trenutno obdelujemo 16 hektarjev vinogradov. S posluhom sledimo naravnemu ritmu trte, ne izvajamo grobih posegov v naravo, ampak se držimo načela, da je trta sama sposobna da si iz zemlje in zraka vzame vse kar potrebuje. Ker verjamemo v inteligenco narave. Poudarjamo, da se vso grozdje potrga ročno v manjše zaboje, saj s tem omogočimo, da bo vino zares ohranilo ves kakovosten potencial tudi kasneje v kozarcih. Vsa pozornost in skrb sledi k temu, da sadovom trte – grozdju omogočimo, da v vinu izrazi in pokaže vso žlahtnost. Zorenje vina spremlja vse do trenutka, ko je vino pripravljeno, da se predstavi občinstvu.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki