Sauvignon 2010 Povečaj

Sauvignon 20143, Pullus

Sauvignon je značilen predstavnik sauvignonov iz Ptujske kleti, ki jih bogati intenzivna sortna prepoznavnost. V vonju spominja na grenivko, pasijonko, bezeg in papriko.

More details

5,70 € / 5,13 € ob nakupu 12

z DDV

Sorta: 100% Sauvignon

Tla: Pestra geološka sestava tal, predvsem prod in glina, navadno so spodnji sloji prekriti s plastjo laporja. Vinogradi se razprostirajo na najboljših vinogradniških legah po pobocjih gricev v okolici Ptuja. Pridelava grozdja: Pridelava grozdja je naravi prijazna tako imenovana integrirana pridelava pod budnim ocesom svetovalne agronomske službe in enologije iz Ptujske kleti. Trta ima vzgojno obliko dvojni »guyot«.

Analiza:
Alkohol: 12,50 vol. %
Skupne kisline: 6,4 g/l
Sladkor: 4,00 g/l

Trgatev:
Vroči sončni žarki poletja in sončni dnevi jeseni so ptujskemu sauvignonu po meri. Tako je lahko izrazil značilno sauvignonu lastno aromo vonja in okusa. Grozdje sorte sauvignon smo trgali v štirih različnih  časovnih obdobjih. Trgatev sauvignona se je pričela v prvi dekadi septembra ter se nadaljevala do zadnje dekade septembra. Grozdje sorte sauvignon je grozdje, ki je ob trgatvi 2010 prvo prišlo v klet.

Kletarjenje:
Sauvignon je skupek štirih tehnoloških zrelosti grozdja in različnih enoloških postopkov, kot so 50-odstotna maceracija grozdja od 8 do 48 ur, 100-odstotno zorenje na finih drožeh, predvsem pa 100-odstotna protektivna tehnologija, ki nam zagotavlja ohranjanje sortnih značilnosti, svežine in pitnosti.

Opis vina:
Sauvignon je značilen predstavnik sauvignonov iz Ptujske kleti, ki jih bogati intenzivna sortna prepoznavnost. V vonju spominja na grenivko, pasijonko, bezeg in papriko. V okusu je prijetno zaokroženo bogato polno vino, kjer se kislina in sladkor prijetno dopolnjujeta s cvetico vina.

ZnamkaPullus
BarvaBelo
SortaSauvignon
Stil vinaSveže belo
RegijaPodravje
Cenapod 10 €
Letnik2014
DržavaSlovenija
Sladkorna stopnjaSuho
Okolišštajerska Slovenija
Stopnja alkohola12,50 %
Temperatura serviranja8 - 10°C
Vsebina0,75 l
Kombinacija s hranoAperitiv

Pullus je projekt, s katerim je Ptujska klet, razkrila v tem tisočletju zastavljen koncept sprememb. Prve so se pred leti dogajale v vinogradih, zadnje so se zgodile v letu 2007 z novim imenom za vina iz Ptujske kleti. Pullus, vina iz Ptujske kleti so tako ohranila svojo krepost in vse značilnosti znamenitih haloških in slovenskogoriških vinogradniških leg. Hkrati pa so postala bolj živahna in spogledljiva z iskalci vinskih okusov, arom in svežine. Postala so tudi bolj spogledljiva s kulinaričnimi doživetji in dostopnejša za brezpotja tudi vsakdanjih in prazničnih prehranskih obrokov.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki