Tawny 30 years Povečaj

Tawny 30 years, Niepoort

V portu Tawny z oznako "30 years" so združena različna vina 30ih let, kar mu daje kompleksnost arom, svežino in trajnost vonja in okusa. Staranje v 550 l sodih mu daje specifično barvo staranih Twany-jev, ki je temno rjava, z rjavim robom in rahlo zelenim odtenkom.

More details

114,90 € / 103,41 € ob nakupu 12

z DDV

V portu Tawny z oznako "30 years" so združena različna vina 30ih let, kar mu daje kompleksnost arom, svežino in trajnost vonja in okusa. Staranje v 550 l sodih mu daje specifično barvo staranih Twany-jev, ki je temno rjava, z rjavim robom in rahlo zelenim odtenkom. Vonj je, kot bi bil z drugega planeta, vendar je še kako "živ" z aromami kave in različnih likerjev. 30 let star Tawny se odlično prileže po obedu zlasti s siri in čokoladnimi sladicami. Za prave ljubitelje pa ga priporočamo ob cigari ali kar tako. Postrežemo ga na sobni temperaturi ali rahlo ohlajenega. Sorte grozdja: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz
ZnamkaNiepoort
BarvaRdeče
SortaZvrst
Stil vinaPorto
RegijaDouro
Cenanad 30 €
DržavaPortugalska
Sladkorna stopnjaSladko
Stopnja alkohola20,50 %
Temperatura serviranja16 - 18°C
Vsebina0,75 l
Uporabljene sorteTempranillo, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cao, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousao
Kombinacija s hranoSladice, Svež ali zrel sir

Klet je v lasti družine Niepoort že peto zaporedno generacijo od ustanovitve v Villa Nova de Gaii na Portugalskem leta 1842. Vedno so bili znani po izjemnih desetletnih tawny-jih, ki so mladostno sveži a se ne sramujejo svoje starosti. Grozdje prihaja v klet iz njihovih lastnih vinogradov v okolici Pinhàa iz same srčike najboljših vinorodnih območij reke Douro. Vinogradi so vsi brez izjeme stari več kot 85 let. Donosi trt so izjemno nizki in ne presegajo 5-6 hektolitrov/hektar. Vina pridelujejo na tradicionalen način, prešajo jih z nogami (foot treading). Dandanes je Niepoort poleg redkih izjem najbrž edina port hiša, ki vina prideluje na ta starodavni način.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki