Tawny 20 years Povečaj

Tawny 20 years, Niepoort

Staranje v 550 l sodih mu daje specifično "Tawny" barvo, ki je opečnato rdeče, skoraj rjave z oranžnimi toni. Fine in čiste sadne arome kot so suhe marelice se lepo zaokrožijo z nežnim, lepo ukomponiraniranim okusom po oreščkih v ustih.

More details

55,40 € / 49,86 € ob nakupu 12

z DDV

V portu Tawny z oznako "20 years" so združena različna vina 20ih let, kar mu daje kompleksnost arom, svežino in trajnost vonja in okusa. Staranje v 550 l sodih mu daje specifično "Tawny" barvo, ki je opečnato rdeče, skoraj rjave z oranžnimi toni. Fine in čiste sadne arome kot so suhe marelice se lepo zaokrožijo z nežnim, lepo ukomponiraniranim okusom po oreščkih v ustih. 20 let star Tawny se odlično prileže po obedu zlasti s siri in čokoladnimi sladicami. Postrežemo ga na sobni temperaturi ali rahlo ohlajenega. Sorte grozdja: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz.

ZnamkaNiepoort
BarvaRdeče
SortaZvrst
Stil vinaPorto
RegijaDouro
Cenanad 30 €
DržavaPortugalska
Sladkorna stopnjaSladko
Stopnja alkohola20,00 %
Temperatura serviranja16 - 18°C
Vsebina0,75 l
Uporabljene sorteTempranillo, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cao, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousao
Kombinacija s hranoSladice, Svež ali zrel sir

Klet je v lasti družine Niepoort že peto zaporedno generacijo od ustanovitve v Villa Nova de Gaii na Portugalskem leta 1842. Vedno so bili znani po izjemnih desetletnih tawny-jih, ki so mladostno sveži a se ne sramujejo svoje starosti. Grozdje prihaja v klet iz njihovih lastnih vinogradov v okolici Pinhàa iz same srčike najboljših vinorodnih območij reke Douro. Vinogradi so vsi brez izjeme stari več kot 85 let. Donosi trt so izjemno nizki in ne presegajo 5-6 hektolitrov/hektar. Vina pridelujejo na tradicionalen način, prešajo jih z nogami (foot treading). Dandanes je Niepoort poleg redkih izjem najbrž edina port hiša, ki vina prideluje na ta starodavni način.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki