Redoma Tinto 2005 Povečaj

Redoma Tinto 2005, Niepoort

Temna rubinasto rdeča barva. Začimbne arome se mešajo z vonjavami jagodičevja in popra. Prepoznaven je karakter Doura, ki je prepletena z elegantno dimno aromo, ki pa ne zasenči drugih plati vina.

More details

27,79 € / 25,01 € ob nakupu 12

... z DDV

Sorte: Touriga franca, touriga nacional, tinta roriz, tinta amarela, tinta cão.

Datum stekleničenja: Vino so stekleničili avgusta leta 2007.

Postrežba: Priporočamo, da vino postrežete pri temperaturi 16–18 °C. Da bi lahko čimbolj uživali v kakovosti tega izrednega vina, priporočamo, da ga pred uživanjem kratko dekantirate.

Degustacijski zapiski
Redoma je kot Douro, ima karakter in močno osebnost. Vino z veličastno strukturo, prefinjenimi tanini in dolgim odhodom. Grozdje iz katerega pridelajo vino, raste v več kot 60 let starih vinogradih. Pri Niepoortu so mnenja, da je Redoma perfekten predstavnik področja reke Douro.
Temna rubinasto rdeča barva. Začimbne arome se mešajo z vonjavami jagodičevja in popra. Prepoznaven je karakter Doura, ki je prepletena z elegantno dimno aromo, ki pa ne zasenči drugih plati vina.
Okus je zanimiv, z izredno dobro definirano strukturo, je saden in mineralen, z dobro svežino. Tanini so močni, a fini, pookus dolg in vztrajen. Izvrsten potencial za staranje.

Staranje
Vino je že primerno za uživanje. V steklenici se bo izboljševalo še vsaj do leta 2012.
Poroka s hrano
Redoma je izvrstno vino za velike priložnosti. Je prijetno in elegantno, a kljub temu močno. Poda se k mnogo vrstam hrane. Predvsem ga priporočamo k staranim sirom, rdečemu mese in pa predvsem k divjačini.

Terroir:
- regija: Douro
- vrsta prsti: pesek (schist)
- povprečna starost trt: 60 let

Vinifikacija:
- vino so ustvarili iz grozdja nizko obremenjenih starih trt
- trgatev so opravili ročno in grozdje prešali tradicionalno z mečkanjem grozdja z nogami (foot treading)
- vino so 18 mesecev starali v majhnih hrastovih sodih (barrique) v prostorih kleti v Gaii
- uravnotežena poroka različnih osebnosti vin je umetnost, s katero se ukvarja Luis Saebra, Niepoortov enolog za mirna vina.
- prosti SO2 ob stekleničenju: 28 mg/l

Priznanja:
Zmagovalec 10. slovenskega Festivala vin v kategoriji rdečih vin
Robert Parker: 89/100
Wine Spectator 91/100

Wine spectator 91/100
Znamka Niepoort
Barva Rdeče
Sorta Zvrst
Stil vina Bogato rdeče
Regija Douro
Cena nad 30 €
Letnik 2005
Država Portugalska
Sladkorna stopnja Suho
Stopnja alkohola 13,50 %
Temperatura serviranja 18 - 20+°C
Vsebina 0,75 l
Uporabljene sorte Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cao, Tinta Amarela, Tinta Roriz
Kombinacija s hrano Račja prsa, Jagenjček, Rdeče meso, Svež ali zrel sir
Robert Parker 89/100
Najboljša vina 90 in več

Klet je v lasti družine Niepoort že peto zaporedno generacijo od ustanovitve v Villa Nova de Gaii na Portugalskem leta 1842. Vedno so bili znani po izjemnih desetletnih tawny-jih, ki so mladostno sveži a se ne sramujejo svoje starosti. Grozdje prihaja v klet iz njihovih lastnih vinogradov v okolici Pinhàa iz same srčike najboljših vinorodnih območij reke Douro. Vinogradi so vsi brez izjeme stari več kot 85 let. Donosi trt so izjemno nizki in ne presegajo 5-6 hektolitrov/hektar. Vina pridelujejo na tradicionalen način, prešajo jih z nogami (foot treading). Dandanes je Niepoort poleg redkih izjem najbrž edina port hiša, ki vina prideluje na ta starodavni način.

No customer reviews for the moment.

Write a review

<br />
<b>Notice</b>:  Trying to get property of non-object in <b>/var/www/html/evino.si/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code</b> on line <b>189</b><br />


Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/evino.si/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 193


Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/html/evino.si/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 196

Ogledani izdelki

8 drugih izdelkov v isti kategoriji