LBV 2003 - 1/2 st. 2005 Povečaj

LBV 2005 - 1/2 st., Niepoort

Koncentrirane arome zrelih rdečih sadežev in sliv ob katerih zasledimo tudi arome črnega popra. V ustih je vino intenzivno, polnega telesa, z dolgim, bogatim zaključkom.

More details

11,90 € / 10,71 € ob nakupu 12

z DDV

Late Bottled Vintage 2003(LBV) Sorte - touriga nacional, touriga franca, tinto Cao, tinta Francisca, tinta Amarela, Sousao, tinta Rouriz Datum stekleničenja Vino so stekleničili oktobra leta 2007. Postrežba Priporočamo da vino postrežete rahlo ohlajeno (14 - 16 °C). Da bi lahko čimbolj uživali v kakovosti tega izrednega vina, priporočamo, da ga dekantirate. Degustacijski zapiski (vir: www.niepoort-vinhos.pt) Koncentrirane arome zrelih rdečih sadežev in sliv ob katerih zasledimo tudi arome črnega popra. V ustih je vino intenzivno, polnega telesa, z dolgim, bogatim zaključkom. Staranje Vino je že primerno za pitje. V steklenici se bo izboljševalo še vsaj do leta 2015. Poroka s hrano Postrezite z mehkimi siri, lahkimi modrimi siri ("mild blue cheeses"), deserti s temno čokolado ali poprovim biftkom. Terroir - regija: Douro - vrsta prsti: pesek (schist) - povprečna starost trt: 60 let - število trt / ha: 4.000 - 6.000 Vinifikacija - vino so ustvarili z grozdja nizko obremenjenih starih trt s področja Cima Corgon v dolini reke Douro - trgatev so opravili ročno in grozdje prešali tradicionalno z mečkanjem grozdja z nogami (foot treading) - vino so starali v velikih sodih (vats) in kasneje tudi v starih hrastovih sodih (oak barrels) v prostorih kleti v Gaii - Niepoortov LBV tradicionalno stekleničijo 4 leta po trgatvi " Ta port poizkušam stekleničiti čim prej, zato da se njegova svežina in sadnost razkrijeta takoj, ko ga poizkusite." (Dirk Niepoort) 

ZnamkaNiepoort
SortaZvrst
Stil vinaPorto
RegijaDouro
Cena10 - 20 €
Letnik2003
DržavaPortugalska
Sladkorna stopnjaSuho
Stopnja alkohola20,00 %
Temperatura serviranja16 - 18°C
Vsebina0,375 l
Uporabljene sorteTempranillo, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cao, Tinta Francisca, Sousao
Kombinacija s hranoSladice, Svež ali zrel sir

Klet je v lasti družine Niepoort že peto zaporedno generacijo od ustanovitve v Villa Nova de Gaii na Portugalskem leta 1842. Vedno so bili znani po izjemnih desetletnih tawny-jih, ki so mladostno sveži a se ne sramujejo svoje starosti. Grozdje prihaja v klet iz njihovih lastnih vinogradov v okolici Pinhàa iz same srčike najboljših vinorodnih območij reke Douro. Vinogradi so vsi brez izjeme stari več kot 85 let. Donosi trt so izjemno nizki in ne presegajo 5-6 hektolitrov/hektar. Vina pridelujejo na tradicionalen način, prešajo jih z nogami (foot treading). Dandanes je Niepoort poleg redkih izjem najbrž edina port hiša, ki vina prideluje na ta starodavni način.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki