Sauvignon 2012, Movia Povečaj

Sauvignon 2012, Movia

Bezeg, zelena paprika, breskev in v ustih potrditev vsega tega, je idealen Sauvignon. S čim ga kombinirati piše v začetku in tudi življenska doba je vsaj pet let.

More details

17,00 € / 15,30 € ob nakupu 12

z DDV

Aleš je vedno govoril, da se je vzpon Sauvignona začel z uvajanjem rukole v kulinariko, češ da se izredno ujemata. Pri carpacciou, pod biftkom, kot zelenjavni dodatek. Vse je res, le da ta Sauvignon za vzpon ne rabi prav nič. Pečat okoliša je premočan. Tu se potrdi mnenje o tem, da so Goriška Brda eden najboljših okolišev za bela vina na svetu. Vpliv morja in alp je idealen. Potencira aromo, ki Sauvignonu zelo paše.

Bezeg, zelena paprika, breskev in v ustih potrditev vsega tega, je idealen Sauvignon. S čim ga kombinirati piše v začetku in tudi življenska doba je vsaj pet let.

ZnamkaMovia
BarvaBelo
SortaSauvignonasse
Stil vinaBogato belo
RegijaPrimorska
Cena10 - 20 €
Letnik2012
DržavaSlovenija
Sladkorna stopnjaSuho
OkolišGoriška Brda
Temperatura serviranja10 - 12°C
Vsebina0,75 l
Kombinacija s hranoBelo meso, Perutnina, Testenine, Zelenjavne rižote

Aleš Kristančič je vodilni slovenski in tudi zelo priznan v svetu. Definitivno ga lahko okličemo »leader« med kolegi, saj je s svojo karizmo, predanostjo in energijo, prišel na mnoge prave vinske karte na svetu. O vinih vedno govori zelo čustveno in nemalo je tistih, ki so se na njegovi kmetiji prepričali, da je vino tista prava pijača. Ima dve blagovni znamki. Vila Marija je blagovna znamka vin pridelanih iz grozdja, zraslega na mladih trtah. Rast na mladih trtah je še zelo bujna, zato takšna vina izkoristijo mladostno živahnost trte ter odsevajo njeno iskrivost, svežino in razigranost. Movia je blagovna znamka vin iz zrelih vinogradov. Ko se v zrelem vinogradu rast umiri, je grozdje na trtah bolj pravilno porazdeljeno. Vino, pridobljeno iz grozdja trt, ki so plod dolgoletnega dela in naložb, je zato toliko bolj dragoceno.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki