Lunar Chardonnay 2008 Povečaj

Lunar Chardonnay 2008, Movia

Po 9 mesecih zorenja, ob polni luni, vino pretočimo na prosti pad v steklenice, brez dodajanja žvepla, brez filtracije in brez prešanja.

More details

25,00 € / 22,50 € ob nakupu 12

z DDV

Letnik: 2008
Sorta: Chardonnay 100%
Stopnja alkohola: 14 %
Vrsta vzgoje: Mono Guyot
Povprečna starost trte: 29 let
Vrsta pridelave: biološka
Vinifikacija: Pozna trgatev, ročno obiranje s kratkim časom med trto in vrenjem - največ dve uri. Grozdje ročno zrepkano, položeno v nove hrastove sode s posebno prilagojenim pokrovom. Vretje začne v samih jagodah, katere po določenem času sprostijo vino. Po 9 mesecih zorenja, ob polni luni, vino pretočimo na prosti pad v steklenice, brez dodajanja žvepla, brez filtracije in brez prešanja. Tako dobimo vino, ki se močno približa vinu, ki ga je človek našel v naravi.
Priprava: Zorenje v predelanem sodu 9 mesecev: volumen 220 l – francoski hrast. Odležano 6 mesecev v steklenicah vol. 0,75 l.
(SO2) skupni: Pod 13 mg

ZnamkaMovia
BarvaBelo
SortaChardonnay
Stil vinaBogato belo
RegijaPrimorska
Cena20 - 30 €
Letnik2008
DržavaSlovenija
Sladkorna stopnjaSuho
OkolišGoriška Brda
Stopnja alkohola14,00 %
Temperatura serviranja12 - 14°C
Vsebina0,75 l
Kombinacija s hranoBelo meso, Rdeče meso, Staran sir, Tartufi, Meso na žaru

Aleš Kristančič je vodilni slovenski in tudi zelo priznan v svetu. Definitivno ga lahko okličemo »leader« med kolegi, saj je s svojo karizmo, predanostjo in energijo, prišel na mnoge prave vinske karte na svetu. O vinih vedno govori zelo čustveno in nemalo je tistih, ki so se na njegovi kmetiji prepričali, da je vino tista prava pijača. Ima dve blagovni znamki. Vila Marija je blagovna znamka vin pridelanih iz grozdja, zraslega na mladih trtah. Rast na mladih trtah je še zelo bujna, zato takšna vina izkoristijo mladostno živahnost trte ter odsevajo njeno iskrivost, svežino in razigranost. Movia je blagovna znamka vin iz zrelih vinogradov. Ko se v zrelem vinogradu rast umiri, je grozdje na trtah bolj pravilno porazdeljeno. Vino, pridobljeno iz grozdja trt, ki so plod dolgoletnega dela in naložb, je zato toliko bolj dragoceno.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki