Rebula selekcija 2011, Marjan Simčič Povečaj

Rebula selekcija 2012, Marjan Simčič

Barva je jantarna in živahna. Vonj je intenziven, trajen in kompleksen (popečen kruh, začimbe, suho sadje, lešniki, jabolka, med, ...).

More details

16,50 € / 14,85 € ob nakupu 12

z DDV

Sorta grozdja: Rebula
Vinorodni okoliš: Brda-Slovenija
Vinogradi: Medana, Breg (Brda)
Starost vinogradov: 48–51 let
Nadmorska višina vinogradov: 200/250 m
Lega vinogradov: sever-zahod
Sestava tal: lapor, skrilavec in peščenjak (fliš ali opoka)
Trgatev: selekcioniranje grozdja - začetek oktobra
Vinifikacija: klasična (tradicionalna), vrenje poteka v stiku z jagodnimi kožicami (maceracija) v 3000 l leseni konusno oblikovani hrastovi posodi (tino) brez dodatka selekcioniranih kvasovk, po 6 mesecih je vino odstranjeno od tropin
Zorenje: 2 leti v velikih hrastovih sodih
Vsebnost alkohola: 13,0% vol.
Skupna kislina: 4,9 g/l
Temperatura za serviranje: 15°C

Značilnosti in opis vina: Barva je jantarna in živahna. Vonj je intenziven, trajen in kompleksen (popečen kruh, začimbe, suho sadje, lešniki, jabolka, med, ...). Okus je zelo mineralen in kremast. Tanini so zaznavni vendar neagresivni ter uravnoteženi s sladkostjo alkohola. Vino ima zaznavno rustikalno noto, vendar je elegantno. Pookus je dolg in prijeten. Kljub zorenju v lesenih posodah iz vina govori grozdje.

K hrani: Mesne predjedi in razli č ne juhe (npr. kremne – gobove, zelenjavne), razli č no pripravljene tako morske kot sladkovodne ribe (soške postrvi), losos. Vino lahko družimo tudi z glavnimi jedmi na bazi tartufov in svežimi ne pikantnimi siri.

Potencial staranja: Za pitje primerno z odličnim potencialom staranja vsaj sedem let.

ZnamkaMarjan Simčič
BarvaBelo
SortaRebula
Stil vinaBogato belo
RegijaPrimorska
Cena10 - 20 €
Letnik2011
DržavaSlovenija
Sladkorna stopnjaSuho
OkolišGoriška Brda
Stopnja alkohola13,00 %
Temperatura serviranja12 - 14°C
Vsebina0,75 l
Kombinacija s hranoTeletina, Belo meso, Morske rižote, Perutnina, Ribe, Tartufi, Testenine

Kmetija Simčič je bila vedno v vrhu slovenskega vinogradništva, vendar je vzpon, ki ga doživljajo v zadnjem času,res nekaj neverjetnega. Marjan deluje zelo samozavestno in zelo rad razdaja svoje veliko znanje o vinu. Ogromno hodi po svetu, kjer promovira svoja vina in hkrati nadgrajuje svoje znanje Celotna linija je zelo elegantna, čista. Bela etiketa predstavlja sveža vina, lahka, a s karakterjem. Vina, ki ne zahtevajo vse naše pozornosti pri pitju, a vseeno delujejo zelo šarmantno. Marjanov ponos in odsev njegovega videnja o vinu predstavljajo reserve Simčič. To so vina, ki so na mnogih vinskih kartah najboljših svetovnih restavracij. Dosegajo ogromne uspehe in so okronana z mnogimi priznanji. Vina so pridelana naravno in so narejena na dolgi rok. Dobra so danes in bodo tudi po desetih letih staranja. Za šarm, lepoto in optimizem v vinih Marjana Simčiča gre ogromno zaslug njegovi družini, ki mu vseskozi trdno stoji ob strani.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki