No. 1 Cuvee speciale Povečaj

No. 1 Cuvee speciale , Istenič

Zaradi težnje po popolnosti se zelo suha bela penina No.1 Cuvée speciale polni samo v najboljših letnikih in v omejenih količinah.

More details

13,70 € / 12,33 € ob nakupu 12

z DDV

Zaradi težnje po popolnosti se zelo suha bela penina No.1 Cuvée speciale polni samo v najboljših letnikih in v omejenih količinah. V stiku s kvasovkami leži najmanj tri leta. Leta 1998 je ta penina osvojila zlato medaljo na mednarodnem ocenjevanju vin v Veroni, kar štejejo za enega največjih dosežkov njihove hiše. Ob sprejemu papeža v Zagrebu leta 1994 je bila prav ta penina izbrana za družbo najvišjih cerkvenih dostojanstvenikov in drugih pomembnih predstavnikov z vsega sveta. Zaradi izredno polnega in suhega okusa lahko No. 1 Cuvee Speciale nadomesti vsako vino pri glavni jedi. 

ZnamkaIstenič
BarvaBelo
Stil vinaPeneče
RegijaPosavje
Cena10 - 20 €
DržavaSlovenija
Sladkorna stopnjaSuho
OkolišBizeljsko-Sremiški
Stopnja alkohola12,50 %
Temperatura serviranja6 - 8°C
Vsebina0,75 l

So pridelovalci penin po klasični metodi. Leta 1968 je mag. Janez Istenič kupil vinograd na Bizeljskem, ki je že stoletja znano po odličnih vinih. Bizeljsko vino je vino ljubeznivega vonja ter prijetnega in polnega okusa z izraženo plemenito kislostjo, zaradi česar so bizeljska vina nadvse primerna za proizvodnjo penin.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki