Directors cut Shiraz 2007 Povečaj

Directors cut Shiraz 2010, Heartland

Opečnato vijolična barva s temno vijoličnimi odtenki. Ponuja prelepe kompleksne arome, ki so zmes vijolic, čokolade in vonja po škatli za cigare.

More details

28,90 € / 26,01 € ob nakupu 12

z DDV

Regija Langhorne Creeek 60 % Limestone Coast 40 %
Sorta 100 % Shiraz
Degustacijski zapiski
Opečnato vijolična barva s temno vijoličnimi odtenki. Ponuja prelepe kompleksne arome, ki so zmes vijolic, čokolade in vonja po škatli za cigare. Vino iz področja Langhorne dodaja bvinu bogatost okusa in arome po mocci in čokoladi. V ustih doľivimo eksplozijo okusov. Okusom ribeza, sušenega sadja in sliv sledijo okusi začimb, likerjev in belega popra. Tanini so resnično fini in svileni. Vino je perfektno uravnoteľeno, z dolgim pookusom z namigi robidnic in slive.
Vinifikacija
Grozdje je bilo pobrano ponoči in takoj sprešano. Po 24 urah kontakta s tropinami so zmesi dodali kvasovke iz doline reke Rhone, ki so posebej odporne na nizke temperature. Po 9 dnevih fermentacije je vino sprešano direktno v sode. Malolaktična fermentacija se odvije v sodih (70 % sodov je iz področja Allier, 30 % iz Kentuckyja, vsi so novi). Vino zori v sodih vsaj 8 mesecev. »Shiraz Director's cut ima več nians in je bolj kompleksen kot navadna polnitev, poleg tega pa ima dodatne note novega hrasta, črnih jagod in ribeza, likerjev in začimb. Ta opulenten, poln, bogat poskus, je klasičen juľnoavstralski Shiraz z dovolj moči in bogatosti, kot tudi harmonije in uravnovešenosti. Popijte v naslednjih 5 – 7 letih.«

ZnamkaHeartland
BarvaRdeče
SortaSyrah
Stil vinaBogato rdeče
RegijaJužna Avstralija
Cena20 - 30 €
Letnik2009
DržavaAvstralija
Sladkorna stopnjaSuho
Temperatura serviranja18 - 20+°C
Vsebina0,75 l

Peter Bourne, Australian Gourmet Traveller WINE magazine april/maj 2004 “Ben Glaetzer pooseblja novo generacijo samozavestnih in odločnih vinarjev.” Robert M. Parker, Jr's The Wine Advocate, Številka # 155 "...Ben Glaetzer.....briljanten vinar". Sophie Otton, Australian Gourmet Traveller WINE magazine April/May 2004 " Ben je moderen in inovativen vinar, ki vedno eksperimentira in se stalno razvija.” V svoji karieri je že prejel prestižno nagrado letalske družbe Quantas za vinarja leta.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Directors cut Shiraz 2010, Heartland

Directors cut Shiraz 2010, Heartland

Opečnato vijolična barva s temno vijoličnimi odtenki. Ponuja prelepe kompleksne arome, ki so zmes vijolic, čokolade in vonja po škatli za cigare.

Ogledani izdelki

0 drugi izdelek v isti kategoriji