Rebula 2006 Povečaj

Rebula 2012, Edi Simčič

 Rebula je ponos Goriških Brd.  Prevzame s poudarjeno kislino, slanostjo, mineralnostjo, ki čisti usta. Po treh, štirih letih in z razvojem terciarnih arom postane še bolj skladena in imenitna, kot je bila v mladosti.

More details

17,90 € / 16,11 € ob nakupu 12

z DDV

Rebula je znana po svoji rodovitnosti. Največkrat se iz rebule pridelajo enostavnejša, vsakdanja vina. Izbirno delo v 25 do 35 let starih vinogradih ter izbor grozdov ob trgatvi nam omogoča, da pokažemo njen plemenitejši obraz. Bolj kot aromatičnemu profilu se posvečamo mineralnosti, slanosti, ki jo nudi briška zemlja. Rebula je ponos Goriških Brd.  Nos je zoren in mladosten hkrati. Ponuja diskretne pražene note in vonj rumenih sadežev. V ustih je čvrsta, polna z daljšim pookusom. Prevzame s poudarjeno kislino, slanostjo, mineralnostjo, ki čisti usta. Po treh, štirih letih in z razvojem terciarnih arom postane še bolj skladena in imenitna, kot je bila v mladosti.
Zorenje: Nekoliko manj novega lesa (15%-20%) kot v preostalih vinih iz donegovane linije.
Hrana: Ribe in predjedi, ki nimajo preveč intenzivnih arom. Zelo dobro počisti usta, kadar jed ni preveč aromatična. Enostavna za pitje, naraven prijatelj z briško salamo.

ZnamkaEdi Simčič
BarvaBelo
SortaRebula
Stil vinaBogato belo
RegijaPrimorska
Cena10 - 20 €
Letnik2012
DržavaSlovenija
Sladkorna stopnjaSuho
OkolišGoriška Brda
Stopnja alkohola13,50%
Temperatura serviranja12 - 14°C
Vsebina0,75 l
Kombinacija s hranoRibe in predjedi, ki nimajo preveč intenzivnih arom.

V kleti Edi Simčič so neverjetni perfekcionisti. Poudarek dajejo prav vsakemu detajlu, od vinograda do kartona v katerem so hranjene steklenice. Imajo 7,5 hektara vinogradov in prav tam opravijo večino dela, ki daje čar njihovim vinom. Trte so zelo malo obremenjene in trgajo le prezrelo grozdje. Vina so čista, sortna, polna in obetajoča. Kmetija, ki ve kaj hoče.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki