Chateau Smith Haut Lafitte blanc 2009 Povečaj

Chateau Smith Haut Lafitte blanc 2011, Château Smith Haut Lafitte

Vino imam privlačno lesketajočo rumeno barvo. Na vonju je nežno s cvetličnimi notami. Vse svoje čare vino razkrije, ko ga pustimo malo "zadihati" v kozarcu. 

More details

128,80 € / 115,92 € ob nakupu 12

z DDV

SMITH HAUT LAFITTE WHITE 2011
Sorte grozdja: 90 % sauvignon blanc / 5 % sauvignon gris ("sivi sauvignon" - klon Sauvignona, ki je manj aromatičen. Uporablja se predvsem za mešanje, za zvrsti) / 5 % sémillon
Povprečna straost trt: 38 let
Donos: 30 hl/ha
Prešanje poteka v atmosferi brez prisotnosti kisika, to pa zato, da se čim bolj obdržijo arome.
Fermentacija poteka v sodih iz lastne sodarne - 50% novih in 50% enkrat rablejnih. Prav tako poteka zorenje v sodih 12 mesecev z rednim mešanjem finih droži - bâtonnage
Vino imam privlačno lesketajočo rumeno barvo. Na vonju je nežno s cvetličnimi notami. Vse svoje čare vino razkrije, ko ga pustimo malo "zadihati" v kozarcu. Razkrijejo se vonjave, ki spominjajo na rumeno sadje (vinogradniška breskev, marelica), cvetje (kovačnik) in vonj po kremenu.
V ustih potrdi, kar je obljubljalo z vonjem. Vino je polno in kompleksno - nedvomno vino za k hrani. Pookus je bogat, saden (mango, marelica, kandiran ananas), mineralen in traja.

Wine spectator94/100
ZnamkaChâteau Smith Haut Lafitte
BarvaBelo
SortaZvrst
Stil vinaBogato belo
RegijaBordeaux
Cenanad 30 €
Letnik2011
DržavaFrancija
Sladkorna stopnjaSuho
Decanter17,5/20
Stopnja alkohola14,00 %
Temperatura serviranja12 - 14°C
Vsebina0,75 l
Uporabljene sorte90 % sauvignon blanc, 5 % sauvignon gris, 5 % sémillon
Kombinacija s hranoTeletina, Zrel sir, Belo meso, Morske rižote, Perutnina, Ribe, Tartufi, Zelenjavne rižote
Wine Enthusiast95/100
Jancis Robinson17,5/20
James Suckling96/100
Najboljša vina90 in več

Družina Bosq je začela že leta 1365 tu gojiti grozdje. V 18. stoletju je posestvo kupi škot George Smith in ji dal sedanje ime. Zgradil je osrednjo graščino in izvažal, danes znamenito vino, v Anglijo z lastno ladjo. Leta 1990 se je Daniel Cathiard, današnji lastnik, zaljubil v posest in se pridružil seznamu prestižnih lastnikov. Združil je stare metode in sodobno tehiko: organski kompost, majhni leseni sodi, (na posestvu ji izdelujejo sami, saj imajo svojega lastnega sodarja, kar je posebnost), staranja vin na drožeh. Vino znano po vsem svetu s svojo čudovito eleganco, Smith Haut Lafitte nedvomno zasluži posebno pozornost.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki