Les Hauts de Smith blanc 2010 Povečaj

Les Hauts de Smith blanc 2013, Château Smith Haut Lafitte

zelo sveže in sadno, ter dolgo na pookusu; v ustih se razvijejo čisti okusi in srednje bogato telo. Kislina lepo poudari aromatiko, ki je značilna za njihov terroir (zrelo rumeno sadje in rumeno cvetje)

More details

35,90 € / 35,07 € ob nakupu 12

z DDV

Vinu Les Hauts de Smith, ki je drugo hišno vino, posvetijo pri trgatvi, fermentaciji in staranju ravno toliko pozornosti kot pri prvem vinu.
Ločijo jih le po vinogradih iz katerih prihaja grozdje. Grozdje iz starejših trt gre v prvo vino (Ch. Smith Haut Lafitte), grozdje mlajših trt pa v drugo vino (Les Hauts de Smith).
Sorte grozdja: 100% Sauvignon
Vinifikacija: fermentacija poteka v sodih (50% novih), vino nato zori v sodih 10 mesecev. Med zorenjem redno mešajo fine drži - bâtonnage

Opis vina
Vonj: kadirani citrusi, breskev, kovačnik in vanilija
Okus: zelo sveže in sadno, ter dolgo na pookusu; v ustih se razvijejo čisti okusi in srednje bogato telo. Kislina lepo poudari aromatiko, ki je značilna za njihov terroir (zrelo rumeno sadje in rumeno cvetje)

ZnamkaChâteau Smith Haut Lafitte
BarvaBelo
SortaSauvignon
Stil vinaBogato belo
RegijaBordeaux
Cenanad 30 €
Letnik2013
DržavaFrancija
Sladkorna stopnjaSuho
Stopnja alkohola12,50 %
Temperatura serviranja12 - 14°C
Vsebina0,75 l
Uporabljene sorte100% Sauvignon
Kombinacija s hranoTeletina, Zrel sir, Belo meso, Morske rižote, Perutnina, Ribe, Tartufi, Zelenjavne rižote

Družina Bosq je začela že leta 1365 tu gojiti grozdje. V 18. stoletju je posestvo kupi škot George Smith in ji dal sedanje ime. Zgradil je osrednjo graščino in izvažal, danes znamenito vino, v Anglijo z lastno ladjo. Leta 1990 se je Daniel Cathiard, današnji lastnik, zaljubil v posest in se pridružil seznamu prestižnih lastnikov. Združil je stare metode in sodobno tehiko: organski kompost, majhni leseni sodi, (na posestvu ji izdelujejo sami, saj imajo svojega lastnega sodarja, kar je posebnost), staranja vin na drožeh. Vino znano po vsem svetu s svojo čudovito eleganco, Smith Haut Lafitte nedvomno zasluži posebno pozornost.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki