Dom Ruinart 1998 Povečaj

Dom Ruinart 2002, Champagne Ruinart

Letnik 1998 se ponaša z izjemno harmonijo svežine in mehkobe. Med okusi prevladujejo sadni okusi, ki se razvijejo v zrelejše in bolj eksotične note v ustih, kot sam vonj. Okusiti je moč agrume, kumkvat, bergamotko in mango.

More details

194,46 € / 175,01 €

z DDV

-10%

BARVA
Dom Ruinart kristalne svetlo zlate barve z nežnimni zelenkastih odtenkov. Njegovi izjemno fini mehurčki so dolgotrajni in živahni.
VONJ
Dom Ruinart ima izjemno elegantno mineralno noto in začetni vonj se krasno meša s cvetličnimi in sadnimi vonji. Vonj belega cvetja se steka v gurmanske vonje breskev, hrušk in kruhove skorje. Priklic peciva in svežega kostanja v drugem vtisu vonja še dodatno potrdi pridih sladkosti, ki je temelj izjemne prefinjenosti vonja.
OKUS
Letnik 1998 se ponaša z izjemno harmonijo svežine in mehkobe. Med okusi prevladujejo sadni okusi, ki se razvijejo v zrelejše in bolj eksotične note v ustih, kot sam vonj. Okusiti je moč agrume, kumkvat, bergamotko in mango.
KOMBINIRANJE S HRANO
Uravnotežena eleganca in svežina šampanjca Dom Ruinart letnika 1998 pride do izraza kot aperitiv, ki se odlično ujema z nežnim okusom rakovice in grenivke ali s tartarjem orade s svežo limeto. Nenavadna, vendar čudovita kombinacija je tudi tempura s sašimijem. Za sladico je primerna krhka pita z jabolki in mangom, ki bo poudarila polnost sadnih okusov tega šampanjca.
SESTAVA
Dom Ruinart je sestavljen izključno iz grozdja vrste chardonnay iz vinogradov Grand Cru. 66 % grozdja prihaja iz doline Côte des Blancs, 34 % grozdja pa iz severneje ležečega vinskega okoliša Montagne de Reims.

Wine spectator96/100
ZnamkaChampagne Ruinart
BarvaBelo
SortaChardonnay
Stil vinaPeneče
RegijaChampagne - Šampanija
Cenanad 30 €
Letnik2002
DržavaFrancija
Sladkorna stopnjaSuho
Stopnja alkohola12,50%
Temperatura serviranja6 - 8°C
Vsebina0,75 l
Kombinacija s hranoRačja prsa, Teletina, Belo meso, Perutnina, Svež ali zrel sir, Aperitiv
Robert Parker96/100
Jancis Robinson18/20
Najboljša vina90 in več

Začetki kleti Ruinart segajo v leto 1726, 60 let pred francosko revolucijo in je ena najstarejših šampanjskih kleti v Franciji. Njihov slogan je “Wines with power and finesse”, se pravi vina z energijo, močjo in finostjo. In prav takšni so njihovi šampanjci, elegantni in veličastni. Sorti, Chardonnay in Modri Pinot, katere uporabljajo za svoje šampanjce, rastejo na najboljših legah v Šamapniji (grand cru in premier cru).

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki

3 drugih izdelkov v isti kategoriji