Carte d'Or Brut Povečaj

Carte d'Or Brut, Champagne Drappier

Močan, bogat in intenziven vonj ponuja koncentrirane arome hruške, začimb, vanilije. Okus je kompleksen in se zaključi z dolgim pookusom po lešniku in začimbah.

More details

32,90 € / 29,61 € ob nakupu 12

z DDV

Izvor grozdja Grozdje prihaja iz 12 različnih crujev, pretežno iz leg Urville, Montagne de Reimsa in Epernaya. 30 % vin je iz starejših letnikov. Sorte - Pinot Noir 90% - Chardonnay 7% - Pinot Meunier 3% Metoda Uporabljeni so le cuvéeji (1. prešanje) na membranski preši. Iz preše prehaja vino v sode le s pomočjo težnosti, brez prečrpavanja. Naravna dekantacija. Fermentacija poteka 14 dni pri nadzorovani temperaturi 18° C. Malolaktično fermentacijo izvedejo takoj pri temperature 18° C. Vino po vinifikaciji še tri leta počiva v kleti pri temperature 11° C. Vino vsaj še štiri mesece po degoržiranju počiva. Šele po tem času ga začnejo prodajati. Kaj je na Carte d'Or posebnega - skoraj blanc des noirs - nizka stopnja skupnega SO2 (40 mg/l) - zelo malo prečrpavanja med procesom vinifikacije - naraven fining pozimi - Dosage z likerjem, ki je zorel v hrastovih sodih - skupna kislina H2 SO4 : 5 g/l - % Alc. : 12.7 % - pH : 3 - skupni sladkor : 9 g/l Degustacijski zapiski Močan, bogat in intenziven vonj ponuja koncentrirane arome hruške, začimb, vanilije. Okus je kompleksen in se zaključi z dolgim pookusom po lešniku in začimbah. Temperatura pri postrežbi Priporočamo, da vino postrežete ohlajena na 7° C. Poroka s hrano Poda se k vsem vrstam hrane razen k solatam in sirom. Staranje Vino lahko staramo vsaj 3 leta Nagrade in priznanja Wine Spectator: 90/100 “Jasne vonjave jasmina in jabolk zaznamujejo to okusno, elegantno peneče vino. Prelepa harmonija med živahno strukturo in delikatno teksturo podarjata vinu fineso in izvrstnost. Fin dolg pookus.”Wine spectator90/100
ZnamkaChampagne Drappier
BarvaBelo
SortaZvrst
Stil vinaPeneče
RegijaChampagne - Šampanija
Cena20 - 30 €
DržavaFrancija
Sladkorna stopnjaSuho
Stopnja alkohola12.70 %
Temperatura serviranja6 - 8°C
Vsebina0,75 l
Uporabljene sorteChardonnay, Zvrst, Modri Pinot, Pinot Meunier
Kombinacija s hranoMorske rižote, Ribe, Testenine, Aperitiv
Najboljša vina90 in več

Že v 12. stoletju so menihi v tem delu Francije pridelovali vino. S šampanjcem se družina Drappier ukvarja od leta 1604 naprej. Kot zanimivost Vam želimo povedati kdo vse je že kupec podjetja Drappier. Med drugimi je bil to Charles de Gaulle nepozabni francoski general in kasnejši predsednik republike. Med predsedovanjem Jacquesa Chiraca je bilo vino Drappier protokolarno vino v Elizejski palači. Francoskima državnikoma se med kupci pridružujejo tudi japonski cesar, pokojni Luciano Pavarotti ter Zinedine Zidane. V Sloveniji pa šampanjca Drappier ne pozna skoraj nihče. Razlogi za to so zelo preprosti. Drappier uporablja le grozdje lastnih vinogradov, ki jih obdelujejo na ekološki način. Tako velikih količin, kot druge znane šampanjske hiše, ki kupujejo grozdje Drappier ne more in noče pridelovati. Drappier velja v Franciji za prvovrstno znamko in večina njegovih vin se proda prav na dobro izobraženem domačem trgu. Za poznavalce: Modri Pinot raste pri Bouzyju in Ambonnayu, Chardonnay pri Cremantu.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Ogledani izdelki