Bodegas Ontañón

V kleti Bodegas Ontañon iz Rioje pridelujejo vina od leta 1984. Danes veljajo za klet kjer ob izvrstnem vinu gojijo tudi naklonjenost do umetnosti. Prepričani so, da lahko ljudem z vinom približajo umetnost, in da sta vino in umetnost povezana že od začetka pridelovanja vina. Klet Ontañon im v lasti 180 hektarjev vinogradov. Pri pridelovanju vin...

V kleti Bodegas Ontañon iz Rioje pridelujejo vina od leta 1984. Danes veljajo za klet kjer ob izvrstnem vinu gojijo tudi naklonjenost do umetnosti. Prepričani so, da lahko ljudem z vinom približajo umetnost, in da sta vino in umetnost povezana že od začetka pridelovanja vina. Klet Ontañon im v lasti 180 hektarjev vinogradov. Pri pridelovanju vina se držijo načela, da je pridelovanje vina umetnost. V vsaki fazi pridelave od trte, grozdja, mošta do vina, skrbijo za najboljše pogoje. Grozdje različnih sort se trga ob času, ko določena sorta doseže popolno zrelost. Grozdje se stiska v navadnih in vertikalnih prešah, slednje skupaj s potapljanjem kape, omogočajo vinu izjemno globoko in močno barvo. Po fermentaciji vinu pustijo čas, da si odpočije od vrenja, nato pa ga pretočijo in izberejo kateri del vin bodo starali v hrastovih brarique sodih. Klet ima preko 5000 francoskih in ameriških barrique sodov. V senci kleti ob 70-80% vlažnosti, stalni temperaturi 14-15 so vinu zagotovljeni najboljši pogoji za počasno a konstantno nabiranje kompleksnejših arom in močnejšega karakterja. V steklenice se tako polni zrelo vino, primerno za uživanje.

Več
  • 14,90 €

    Ob nakupu 12: 13,41 €

    Vino ponuja arome črnih gozdnih sadežev, tartufov, zaokrožene z balzamičnim zaključkom. Vonj nakazuje mineralnost v okusu, ki je uravnotežen, zelo saden, z zaključkom po začimbah. To vino ponuja najboljše odlike crianze iz Rioje: te so močan vonj in okus, zaokrožena s staranjem v lesu, s sadnostjo pa vino ponuja prijetno naravnost .  

Prikazanih 1 - 1 1 izdelka