Notice: Constant _COOKIE_KEY_ already defined in /var/www/html/evino.si/config/settings.inc.php on line 12
Niepoort - eVino.si
Niepoort

Klet je v lasti družine Niepoort že peto zaporedno generacijo od ustanovitve v Villa Nova de Gaii na Portugalskem leta 1842. Vedno so bili znani po izjemnih desetletnih tawny-jih, ki so mladostno sveži a se ne sramujejo svoje starosti. Grozdje prihaja v klet iz njihovih lastnih vinogradov v okolici Pinhàa iz same srčike najboljših vinorodnih obm...

Klet je v lasti družine Niepoort že peto zaporedno generacijo od ustanovitve v Villa Nova de Gaii na Portugalskem leta 1842. Vedno so bili znani po izjemnih desetletnih tawny-jih, ki so mladostno sveži a se ne sramujejo svoje starosti. Grozdje prihaja v klet iz njihovih lastnih vinogradov v okolici Pinhàa iz same srčike najboljših vinorodnih območij reke Douro. Vinogradi so vsi brez izjeme stari več kot 85 let. Donosi trt so izjemno nizki in ne presegajo 5-6 hektolitrov/hektar. Vina pridelujejo na tradicionalen način, prešajo jih z nogami (foot treading). Dandanes je Niepoort poleg redkih izjem najbrž edina port hiša, ki vina prideluje na ta starodavni način.

Več
 • 11,39 € / 10,25 € ob nakupu 12

  Zlato-rjave barve z aromami lešnikov in mandljev, ki pridejo skozi paleto koncentriranih sveživ arom.

 • 15,49 € / 13,94 € ob nakupu 12

  Koncentrirane arome zrelih rdečih sadežev in sliv ob katerih zasledimo tudi arome črnega popra. V ustih je vino intenzivno, polnega telesa, z dolgim, bogatim zaključkom.

 • 9,75 € / 8,78 € ob nakupu 12

  Koncentrirane arome zrelih rdečih sadežev in sliv ob katerih zasledimo tudi arome črnega popra. V ustih je vino intenzivno, polnega telesa, z dolgim, bogatim zaključkom.

 • 27,79 € / 25,01 € ob nakupu 12

  Temna rubinasto rdeča barva. Začimbne arome se mešajo z vonjavami jagodičevja in popra. Prepoznaven je karakter Doura, ki je prepletena z elegantno dimno aromo, ki pa ne zasenči drugih plati vina.

 • 11,39 € / 10,25 € ob nakupu 12

  Ruby je svež, mlad in saden porto, z veliko češenj in ostalega rdečega sadja v aromah.

 • 45,41 € / 40,87 € ob nakupu 12

  Staranje v 550 l sodih mu daje specifično "Tawny" barvo, ki je opečnato rdeče, skoraj rjave z oranžnimi toni. Fine in čiste sadne arome kot so suhe marelice se lepo zaokrožijo z nežnim, lepo ukomponiraniranim okusom po oreščkih v ustih.

 • 94,18 € / 84,76 € ob nakupu 12

  V portu Tawny z oznako "30 years" so združena različna vina 30ih let, kar mu daje kompleksnost arom, svežino in trajnost vonja in okusa. Staranje v 550 l sodih mu daje specifično barvo staranih Twany-jev, ki je temno rjava, z rjavim robom in rahlo zelenim odtenkom.

 • 14,67 € / 13,20 € ob nakupu 12

  V vonju izstopajo začimbe, predvsem arome črnega popra, očitne so tudi vonjave temnega in rdečega sadja. Vino je mineralno, v okusu je očitna tudi dimna nota, ki je prisotna zaradi staranja v hrastu. Okus je saden, tanini mehki. Vino ima dolg pookus, veliko finese in je izredno elegantno.

 • 25,33 € / 22,80 € ob nakupu 12

  V ustih vino razkrije okus sušenega sadja z ognjenim okusom po žganih pijačah. Ima izjemno strukturo in dolg zaključek, ki ponuja neverjetne arome pomarančnih in limoninih olupkov, z namigom smetanove karamele in medu. Vino je polnega telesa, sočno, z veliko sladkega sadja in z dolgim subtilnim zaključkom, ki traja in traja. To je resnično vodilni...

Prikazanih 1 - 9 od 9 izdelkov