Gaja

Danes smo deležni že četrte generacije družina Gaja. Družina izvira iz Piemonta v Italiji pravzaprav iz Barbaresca, kjer je leta 1859 bila ustanovljena prva klet. Zgodovinska klet s svojo tradicijo in kakovostjo sega v sam vrh svetovnega vinarstva. Mnogi kleti Gaja pripisujejo zaslužek za prepoznavnost pokrajine Piemont in Barbaresca v svetu. An...

Danes smo deležni že četrte generacije družina Gaja. Družina izvira iz Piemonta v Italiji pravzaprav iz Barbaresca, kjer je leta 1859 bila ustanovljena prva klet. Zgodovinska klet s svojo tradicijo in kakovostjo sega v sam vrh svetovnega vinarstva. Mnogi kleti Gaja pripisujejo zaslužek za prepoznavnost pokrajine Piemont in Barbaresca v svetu. Angelo Gaja je bil gostinec, leta 1905 se je poročil s Clotilde Rey, katera ga je usmerila in spodbujala k boljši kakovosti in predanosti vinu in pokrajni. Angelo, sedanji lastnik predstavlja četrto generacijo. Vstopil je v podjetje leta 1961 in trenutno širi eminentnost kleti. Poslužuje se vsega znanja in izkušenj predhodnikov, očeta in starega očeta. Seveda pa kot izšolan enolog daje kleti poleg tradicionalizma tudi sapico ¨modernizma¨. V Barbaresco kot prvi pripeljal inoks sode. A vino danes inoks sod vidi le pri maceraciji. Klet Gaja v Piemontu ima trenutno v posestvi 100 ha vinogradov, nekaj v pokrajini Barbarescu in nekaj v pokrajini Barolo. Vsa vina Gaje so produkt grozdja gojenega na lastnih posestvih. Leta 1994 se klet širi še v druge pokrajine Italije, in tako kupijo prvo posestvo v Toskani. Kot v rojstnem Piemontu, cilj Angela Gaje je produkcija vin, ki nosijo v sebi kakovost in prepoznavnost pokrajine. Poleg vinogradov v Piemontu, pa je v Ca’Marcandi, v pokrajini Toskana zasadili trte merlota, cabernet sauvignona in cabernet franca in tako sedaj njihova klet poleg Barolov in Barbarescov prideluje še supertoskance.

Več
 • 39,90 €

  Ob nakupu 12: 35,91 €

  Magari izraža Maremmo, Merlot bogat sadež, Cabernet pa daje aromo črnega ribeza, sveže mete obogatene s sledjo kave. V ustih je zaokrožen, bogat z elegantno strukturo.

 • 29,90 €

  Ob nakupu 12: 26,91 €

  Izvrstno vino, ki združuje eleganco in zaokroženost. Merlot in Syrah v temeljih Sangiovese. Harmonično, skorajda uglašeno vino, nam nudi lepoto prijetnega pitja, že kot mlado vino z veliko možnosti staranja 5-8 let.

 • 94,90 €

  Ob nakupu 12: 85,41 €

  Vino je klasičen ''bordojec''  pridelan iz treh sort, merlot,  cabernet sauvignon in cabernet franc. Je temno rdeče barve, z bogatimi nosnimi zaznavami. V ustih vino deluje zelo elegantno a hkrati polno, začimbne note pridejo do izraza, ima zelo lepo mineralnost, tanini pa so čvrsti a lepo zaookroženi. Pookus je dolg, zelo dolg, saj okus kar traja in...

 • 103,90 €

  Ob nakupu 12: 93,51 €

  Briljantna rubinasto rdeča barva z granatnimi odtenki. Polno in bogato na vonju z aromami slivove marmelade z notami balzamičnega kisa. V ustih so ponovi polnost in kompleksnost vonja. Zelo elegantno vino s karakterjem.

 • 39,90 €

  Ob nakupu 12: 35,91 €

  Magari izraža Maremmo, Merlot bogat sadež, Cabernet pa daje aromo črnega ribeza, sveže mete obogatene s sledjo kave. V ustih je zaokrožen, bogat z elegantno strukturo. 

Prikazanih 1 - 5 od 5 izdelkov